Nortuna Galleri

På Nortuna Galleri hittar du konstnärer inom djur och natur eller som man på engelska säger, Wildlife Art. Svenska konstnärer har alltid varit erkänt duktiga och har ett gått rykte runt om i världen.

De holländska målarna var föregångare redan på 1600-talet där målare som Govert Camphuysen, Christian von Thum och David Klöcker Ehrenstrahl var några av de ledande konstnärerna. David Klöcker Ehrenstrahl var hitsänd av det svenska hovet och blev sedermera en av våra främsta djur- och naturmålare.

Vår främste djur- och naturmålare är dock Bruno Liljefors, 1860-1939. Han har inspirerat många nya svenska konstnärer, men även amerikanska storheter som Roger Tory Peterson och Robert Bateman har imponerats av Bruno Liljefors arbete. Efter Bruno Liljefors fick vi många nya konstnärer som följde hans fotspår. Några av dessa är: Lindorm Liljefors, Allan Andersson, Harald Wiberg, Arvid Knöppel, Björn von Rosen, Eric Palmqvist, Thure Wallner och Gunnar Brusewitz.

Idag håller det svenska ”Wildlife” måleriet mycket hög internationell klass och många unga och nya konstnärer kommer ut på våra gallerier. Djur- och naturkonsten är i särklass vårt populäraste måleri. Flera svenska konstnärer skördar stora framgångar, både nationellt och internationellt.

Galleriet
På Nortuna Wildlife Art vill vi ge besökaren det där extra som gör att man får med sig både upplevelser, kunskap och konst med sig hem. Hos oss hittar du både måleri, skulpturer och konservatorsarbeten av högsta klass. Galleriet har inga fasta öppettider, det är snarare kvaliteten på utställningen som avgör när vi bestämmer oss för att öppna. Däremot samarbetar vi med ett stort antal ledande konstnärer, både i Sverige och utomlands, som vi förmedlar kontakter med. Därför är du alltid välkommen att kontakta oss om du söker konst inom Wildlife Art.


Kontaktuppgifter
Kontaktperson: Torbjörn Larsson
Tel: 021-270 40
Mobil: 0708-18 81 00
E-mail: Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det

 
 

Nortuna Herrgård AB | Romfartuna Nortuna | 725 94 Västerås | Tel 021-270 40